Ράπτης χειρουργός ορθοπεδικός αθήνα

Γράφει ο

Δρ. Κωνσταντίνος Ράπτης, Ορθοπαιδικός Χειρουργός και απόφοιτος της Στρατιωτικής Ιατρικής Σχολής (ΣΣΑΣ).
Βιογραφικό Ιατρού
Τα τελευταία χρόνια πολλοί άνθρωποι με προβλήματα στον άκρο πόδα, τα γόνατα, τη σπονδυλική στήλη αλλά και μετά από χειρουργικές επεμβάσεις των κάτω άκρων καταφεύγουν στην κατασκευή ορθωτικών πελμάτων λόγω πόνου και δυσκολιών στη βάδιση.

Ποιά προβλήματα αντιμετωπίζονται με την χρήση ορθωτικών πελμάτων;

• Αστάθεια Ποδοκνημικής (Επαναλαμβανόμενα Διαστρέμματα)
• Πλατυποδία
• Πτώση Μεταταρσίων
• Βλαισός Μέγας Δάκτυλος (Hallux Valgus)
• Δύσκαμπτος Μέγας Δάκτυλος (Hallux Rigidus)
• Γαμψοδακτυλία – Σφυροδακτυλία
• Τενοντίτιδα Αχίλλειου
• Πελματιαία Απονευρωσίτιδα
• Πόνος Γονάτων
• Δερματικές Σκληρύνεις & Κάλοι
• Πόνος Μέσης
• Ανισοσκελία
• Τροχαντηρίτιδες

Με ποιο τρόπο αξιολογείται το πρόβλημα του ασθενή;

Ο Ορθοπαιδικός κ. Ράπτης και οι συνεργάτες του πραγματοποιούν εκτενή κλινική εμβιομηχανική αξιολόγηση με στόχο την κατασκευή ενός ποιοτικά λειτουργικού ορθωτικού πέλματος. Αρχικά, γίνεται κινητική αξιολόγηση των αρθρώσεων που παίρνουν μέρος στην διαδικασία της βάδισης – ισχίο,γόνατο, άκρος πόδας- δίνοντας μεγαλύτερο βάρος στην αξιολόγηση του άκρου πόδα σε συνδυασμό με λεπτομερή απεικονιστικό έλεγχο των κάτω άκρων για την αναγνώριση του προβλήματος.
Στην συνέχεια εκτελείται η εξέταση της πελματογραφίας έτσι ώστε να γίνει απεικόνιση των φορτίων που δέχεται ο άκρος πόδας κατά την βάδιση αλλά και των περιοχών – σημείων του ποδιού με τη μέγιστη φόρτιση.
Το πιο σημαντικό τμήμα της αξιολόγησης είναι οι λειτουργικές δοκιμασίες με φόρτιση. Ο λόγος είναι η δυνατότητα ελέγχου βασικών δυναμικών λειτουργιών βάσει των οποίων ελέγχεται πλέον πλήρως η παθολογία του κάθε ασθενή με δυναμικό κινούμενο στόχο.

Η εξειδικευμένη ομάδα μας αξιολογεί:


-Την ευθυγράμμιση των κάτω άκρων
-Την δυσκολία υπτιασμού της υπαστραγαλικής άρθρωσης
-Την λειτουργία του μηχανισμού προώθησης
-Τη σταθερότητα κατά την στάση του συστήματος οσφύος- λεκάνης και τα εγγύς συστήματα ελέγχου
-Την νευροκινητική ισορροπία
Αφού έχει γίνει όλη η διαδικασία κλινικής αξιολόγησης τότε ξεκινάει η εφαρμογή του ορθωτικού πέλματος, επιλέγοντας το κατάλληλο πλήρους επαφής ορθωτικό ανάλογα με τα κλινικά δεδομένα της αξιολόγησης και το υπόδημα.

Γιατί χρειαζόμαστε ένα εξατομικευμένο ορθωτικό πέλμα;

Στόχος μέσα από την δημιουργία ενός εξατομικευμένου ορθωτικού είναι:

-Η λειτουργική διόρθωση προβλημάτων πόνου του κάτω άκρου
-Η βελτίωση της εμβιομηχανικής του άκρου ποδός ταυτόχρονα με την μείωση της κάθετης πίεσης στο πέλμα
-Η βελτίωση του άξονα κίνησης των ανώτερων αρθρώσεων (γόνατο – ισχίο)
-Τέλος η μείωση της πιθανότητας τραυματισμού αρθρώσεων ή δομών που παίρνουν μέρος στην διαδικασία της βάδισης.

Μίλησαν για τον Γιατρό

Mark Kostelos (Laptop Parts)
Mark Kostelos (Laptop Parts)
11. Δεκέμβριος, 2023.
Καί Εγώ Με τη σειρά μου θα σας διηγηθώ την δική μου ιστορία, Πρόβλημα στο ισχίο 15 έτη είχε φαγωθεί τελείως μετά από έρευνα βρήκα τον γιατρό τον κύριο Κωσταντίνο Ράπτη ο οποίος έκανε εξαιρετική δουλειά , Θεωρώ πως είναι Είναι ότι καλύτερο υπάρχει για αυτές τις περιπτώσεις γιατρέ μου σ’ ευχαριστώ πάρα πολύ που μπορώ και περπατάω και δεν έχω πόνο Στο ισχίο μου και έτσι δεν μπορούσα να κοιμηθώ τρία χρόνια περίπου να κάνω ύπνο καλό, Η σημερινή μου κατάσταση είναι άψογη με την βοήθεια Της γυμναστικής. Παρακαλώ πολύ διαδώστε το γιατί εκεί έξω είναι πολύς κόσμος που έχει πρόβλημα στο ισχίο και πονάει και δεν μπορεί να περπατήσει καλά είναι κρίμα ένα μεγάλο μεγάλο ευχαριστώ γιατρέ μου στην ομάδα σου σε ευχαριστώ για όλα MARK.
Πασιφλορα Λουπους
Πασιφλορα Λουπους
10. Δεκέμβριος, 2023.
Εξαιρετικός επιστήμων,με ανθρωπιά, ευγένεια,και ύψιλον ιατρικό φρόνημα.Σας ευχαριστούμε πολύ για τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που μας προσφέρετε και ευχόμαστε κάθε τι καλό σε εσάς και την οικογένειά σας .Επί ευκαιρία των ημερών ευχομεθα Χρόνια Πολλά και καλά Χριστούγεννα! Με εκτίμηση Ευαγγελία Μπεκιάρη
Μπάμπης Σαμαρτζής
Μπάμπης Σαμαρτζής
8. Δεκέμβριος, 2023.
Είναι από τις περιπτώσεις γιατρου που λες δεν τον αλλάζω με τίποτα!!! Φοβερός γνώστης, φοβερός γιατρός και φοβερός άνθρωπος Τον θεωρώ πρότυπο γιατρου
Evangelos Maratsolas
Evangelos Maratsolas
8. Δεκέμβριος, 2023.
Εξαιρετικός ιατρός και πάνω από όλα Άνθρωπος
Antonis R
Antonis R
8. Δεκέμβριος, 2023.
Εξαιρετικός στη δουλειά του και στη συμπεριφορά του!! Πάντα διαθέσιμος να απαντήσει στις απορίες σου και να σου εξηγήσει τα πάντα. Να πω επίσης ότι βγηκα μετά από χειρουργειο χιαστών κ μηνίσκου και δεν ένιωθα πόνο. Επιπλέον η αποκατάσταση είναι πάρα πολύ καλή. Τον συστήνω ανεπιφύλακτα !!!
Pantelis Giannopoulos
Pantelis Giannopoulos
6. Δεκέμβριος, 2023.
Οτι και να πω θα ειναι λιγο.τον επισκεφτηκα με ρηξη τενοντα δεξιου δικεφαλου εκανε γρηγορη και σωστη οπτικη διαγνωση κσι αφου ειδε και την μαγνητικη με εβαλε να με χειρουργησει αμεσα για να μην εχω αργοτερα προβληματα.τακτικη επικοινωνια οπτικη και τηλεφωνικη για την αποκατασταση μου μετα το χειρουργειο.δεν τον γνωριζα πριν το ατυχημα μου ουτε και ειχα αποψη αλλα πλεον τωρα γνωριζω εναν απο τους καλυτερους χειρουργους.ευχαριστω πολυ κυριε Ραπτη!!!!!!!
ΒΑΣΙΛΗΣ ΦΑΣΙΑΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΦΑΣΙΑΣ
13. Νοέμβριος, 2023.
Απόλυτα ενημερωμένος επαγγελματίας με ενδιαφέρον για τον ασθενή και με θέληση να λύσει προβλήματα και απορίες .Από τους κορυφαίους ορθοπαιδικούς αυτή την στιγμή στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς.
Γιωργος Δικαιος
Γιωργος Δικαιος
7. Νοέμβριος, 2023.
Όλοι μέσα στο ΓΝΑ μιλούν για το επίπεδο και την ποιότητα της δουλειάς του,το οποίο επισκεφθηκαμε λόγω προβλήματος στο ισχιο της μητέρας μου κι από την στιγμή που την εξέτασε ήταν κατατοπιστικος, ξεκάθαρος,αναλυτικός και έδειχνε ότι γνωρίζει το αντικείμενο του ολοκληρωτικά. Έκανε ο ίδιος την επέμβαση στην μητέρα μου η οποία τελικά είχε σοβαρότερο πρόβλημα από ότι υπολογιζαμε. Οτι μας είπε έγινε, οτι μας είπε ότι θα λάβει χώρα από την στιγμή που βγήκε από το χειρουργείο έγινε επακριβώς! Απο την πρώτη στιγμή εως και την τελευταία που πήραμε το εξιτήριο ήταν δίπλα μας σε οτι χρειάστηκε. Με λίγα λόγια:σε 40 μερες η μητέρα μου έχει πετάξει το "Π" και πηγαίνει κανονικά στην έργασια της και νομίζω ότι αυτό τα λέει όλα! Σαν άνθρωπος και προσωπικότητα είναι ακομη καλύτερος!! Υγ:2 φορές που χρειάστηκε να μου στείλει κάποιο έγγραφο το είχα άμεσα και βοήθησε και τον πατέρα μου σε θέματα με την μέση του(δυσκοκοιλες). Εύχομαι συνάδελφοι του να παίρνουν παράδειγμα!! Κωνσταντίνε ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ.
Thanasis Panagiotou
Thanasis Panagiotou
7. Νοέμβριος, 2023.
Ο κύριος Ράπτης είναι εξαιρετικός γιατρός. Προσωπικά με έχει βοηθήσει και συντηρητικά αλλά και επεμβατικά (αρθροσκόπηση ώμου). Είναι τεχνικά άριστος αλλά δίνει και ιδιαίτερη έμφαση στην ψυχολογία και την ανθρώπινη αντιμετώπιση του ασθενούς σε όλη την διαδικασία προετοιμασία-επέμβαση-αποκατάσταση.
Nikolas Andrikopoulos
Nikolas Andrikopoulos
7. Νοέμβριος, 2023.
Ο κύριος Κωνσταντίνος Ράπτης είναι ένας Εξαιρετικός Ορθοπεδικός Χειρουργός, μου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος από όλα τα στάδια θεραπείας μου. Από την γνωμάτευση, στην επέμβαση, έως και την αποθεραπεία μου. Επίσης είναι ένα "πρόσωπο καθαρό" που εμπνέει εμπιστοσύνη και είναι πάνω απ' όλα ΑΝΘΡΩΠΟΣ. Έμεινα εξαιρετικά ικανοποιημένος.