Αδιάβροχος Γύψος

Το κάταγμα, δηλαδή το σπάσιμο ενός οστού συνοδεύεται από μεγάλη ταλαιπωρία για τους ασθενείς καθώς απαγορεύεται η επαφή με το νερό ή η εφίδρωση στις καθημερινές ασχολίες. Μάλιστα, η περίοδος ακινητοποίησης στις περισσότερες περιπτώσεις ξεπερνά τις 6 εβδομάδες γεγονός που δημιουργεί πολλαπλούς περιορισμούς με κυριότερους την απαγόρευση του θαλάσσιου μπάνιου και των υδάτινων σπόρ καθώς επίσης και δυσκολίες στις καθημερινές δραστηριότητες ατομικής υγιεινής.

Υπάρχει λύση;

Πλέον με την εισαγωγή του “αδιάβροχου γύψου” FlexiOH ενός υλικού μοντέρνου που πρώτη η κλινική μας εφάρμοσε στην Ελλάδα οι παραπάνω περιορισμοί ανήκουν στο παρελθόν. Το υλικό αυτό είναι πραγματικά αδιάβροχο, αναπνεύσιμο, άοσμο και σαφώς πιο άνετο. Η διαδικασία τοποθέτησής του είναι πολύ απλή και σύντομη, σας επιτρέπει να μην ταλαιπωρείστε από τις συνέπειες του κλασικού γύψου εξασφαλίζοντας καλύτερη ποιότητα ζωής στην καθημερινότητά σας.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του αδιάβροχου νάρθηκα FlexiΟΗ σε σχέση με το συμβατικό γύψο;

· Κολυμπάτε ελεύθερα ή κάνετε ντούζ χωρίς προστατευτικό κάλυμμα
· Είναι ελαφρύς με ελάχιστο βάρος
· Εξασφαλίζει άνεση στο δέρμα χωρίς ερεθισμούς
· Μπορείτε να πάτε για τρέξιμο ή άλλα σπόρ
· Πλένετε τα πιάτα ή το αυτοκίνητό σας χωρίς φόβο μήπως βραχεί ο γύψος

Πώς γίνεται η τοποθέτηση του νάρθηκα FlexiOH;

Η διαδικασία τοποθέτησης του είναι εξαιρετικά απλή. Ο ορθοπαιδικός τοποθετεί το νάρθηκα FlexiOH γύρω από το κάταγμα και εν συνεχεία ακολουθεί το στάδιο σκλήρυνσης του υλικού μέσω πολυμερισμού του ώστε να γίνει άκαμπτο. Ο συνολικός απαιτούμενος χρόνος δεν ξεπερνά τα 10 λεπτά.

Απαιτείται ασφάλεια ή προσφύλαξη κατά την είσοδο σε νερό όπως η θάλασσα ή η πισίνα;

Όχι, ο ασθενής μπορεί ελεύθερα να απολαύσει το μπάνιο του χωρίς κανένα περιορισμό.

Το υλικό κατασκευής του αδιάβροχου γύψου FlexiOH μπορεί να ερεθίσει το δέρμα;

Όχι, τα υλικά κατασκευής του έχουν δοκιμαστεί για την ασφάλεια του δέρματος (ISO: 10993). Επίσης, σε σχέση με το συμβατικό γύψο προσφέρει πολλαπλά οφέλη μιας και επιτρέπει τον αερισμό του δέρματος χωρίς ερεθισμούς.

Πόσο κοστίζει; Είναι προσιτή η τιμή;

Το κόστος τοποθέτησης του αδιάβροχου γύψου FlexiOH είναι αρκετά προσιτό και εξαρτάται από τη θέση του τραυματισμού και το μέγεθος του γύψου που θα επιλεγεί ανάλογα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε ασθενούς. Στους ασθενείς με ιδιωτική ασφάλεια καλύπτεται ανάλογα με το ασφαλιστήριο τους.

Μίλησαν για τον Γιατρό

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε καλύτερη εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Επικοινωνία Εδώ!