Το κάταγμα, δηλαδή το σπάσιμο ενός οστού συνοδεύεται από μεγάλη ταλαιπωρία για τους ασθενείς καθώς απαγορεύεται η επαφή με το νερό ή η εφίδρωση στις καθημερινές ασχολίες. Μάλιστα, η περίοδος ακινητοποίησης στις περισσότερες περιπτώσεις ξεπερνά τις 6 εβδομάδες γεγονός που δημιουργεί πολλαπλούς περιορισμούς με κυριότερους την απαγόρευση του θαλάσσιου μπάνιου και των υδάτινων σπόρ καθώς επίσης και δυσκολίες στις καθημερινές δραστηριότητες ατομικής υγιεινής.

Υπάρχει λύση;

Πλέον με την εισαγωγή του “αδιάβροχου γύψου” FlexiOH ενός υλικού μοντέρνου που πρώτη η κλινική μας εφάρμοσε στην Ελλάδα οι παραπάνω περιορισμοί ανήκουν στο παρελθόν. Το υλικό αυτό είναι πραγματικά αδιάβροχο, αναπνεύσιμο, άοσμο και σαφώς πιο άνετο. Η διαδικασία τοποθέτησής του είναι πολύ απλή και σύντομη, σας επιτρέπει να μην ταλαιπωρείστε από τις συνέπειες του κλασικού γύψου εξασφαλίζοντας καλύτερη ποιότητα ζωής στην καθημερινότητά σας.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του αδιάβροχου νάρθηκα FlexiΟΗ σε σχέση με το συμβατικό γύψο;

· Κολυμπάτε ελεύθερα ή κάνετε ντούζ χωρίς προστατευτικό κάλυμμα
· Είναι ελαφρύς με ελάχιστο βάρος
· Εξασφαλίζει άνεση στο δέρμα χωρίς ερεθισμούς
· Μπορείτε να πάτε για τρέξιμο ή άλλα σπόρ
· Πλένετε τα πιάτα ή το αυτοκίνητό σας χωρίς φόβο μήπως βραχεί ο γύψος

Πώς γίνεται η τοποθέτηση του νάρθηκα FlexiOH;

Η διαδικασία τοποθέτησης του είναι εξαιρετικά απλή. Ο ορθοπαιδικός τοποθετεί το νάρθηκα FlexiOH γύρω από το κάταγμα και εν συνεχεία ακολουθεί το στάδιο σκλήρυνσης του υλικού μέσω πολυμερισμού του ώστε να γίνει άκαμπτο. Ο συνολικός απαιτούμενος χρόνος δεν ξεπερνά τα 10 λεπτά.

Απαιτείται ασφάλεια ή προσφύλαξη κατά την είσοδο σε νερό όπως η θάλασσα ή η πισίνα;

Όχι, ο ασθενής μπορεί ελεύθερα να απολαύσει το μπάνιο του χωρίς κανένα περιορισμό.

Το υλικό κατασκευής του αδιάβροχου γύψου FlexiOH μπορεί να ερεθίσει το δέρμα;

Όχι, τα υλικά κατασκευής του έχουν δοκιμαστεί για την ασφάλεια του δέρματος (ISO: 10993). Επίσης, σε σχέση με το συμβατικό γύψο προσφέρει πολλαπλά οφέλη μιας και επιτρέπει τον αερισμό του δέρματος χωρίς ερεθισμούς.

Πόσο κοστίζει; Είναι προσιτή η τιμή;

Το κόστος τοποθέτησης του αδιάβροχου γύψου FlexiOH είναι αρκετά προσιτό και εξαρτάται από τη θέση του τραυματισμού και το μέγεθος του γύψου που θα επιλεγεί ανάλογα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε ασθενούς. Στους ασθενείς με ιδιωτική ασφάλεια καλύπτεται ανάλογα με το ασφαλιστήριο τους.

Μίλησαν για τον Γιατρό

Julia Vasil
Julia Vasil
17. Iούνιος, 2022.
Τον συνιστώ ανεπιφύλακτα. Εξαιρετικός επιστημων, με βαθειά γνώση του αντικειμένου του και εμπειρία. Υποστηρικτικός, εξηγεί με λεπτομέρεια και με τρόπο κατανοητό στον ασθενή, εύστοχη διάγνωση και θεραπεία
Ευτυχία Φίλιου
Ευτυχία Φίλιου
7. Iούνιος, 2022.
Καταπληκτικός γιατρός που είναι δίπλα στον ασθενή, πολύ συνεπής, καταρτισμενος και υποστηρικτικος.
Mario Bego
Mario Bego
11. Aρίλιος, 2022.
Doktor ΡΑΠΤΗΣ Është një nga specialistët më të mirë, një problem që pata me këmbën mbi 2 muaj vajta në shumë Doktor dhe nuk u shërova ,derisa gjeta Doktor Raptis e falënderoj shumë për shërbimet e tij,,,,,,
vivi magra
vivi magra
6. Aρίλιος, 2022.
Ικανότατος ,ευγενικός ,άρτια καταρτισμένος και μπορείς να τον εμπιστευτείς απόλυτα σε οποιοδήποτε ορθοπεδικό πρόβλημα.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΚΕΣΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΚΕΣΟΣ
21. Μάρτιος, 2022.
Εξαιρετικός και ως γιατρός και ως άνθρωπος. Διεξοδικός στην εξέταση και στην επεξήγηση του προβλήματος με αναλυτική προσέγγιση για κάθε πάθηση. Με κατανόηση και υπομονή με βοήθησε σε χρόνιο πρόβλημα, στοχεύοντας στην αιτία και όχι απλώς με αναλγητικά φάρμακα προσφεύγοντας στην εύκολη λύση του χειρουργείου. Ευχαριστώ πολύ!!!
Yiannis Saltas
Yiannis Saltas
19. Μάρτιος, 2022.
Όσον αφορά τον κύριο Ράπτη έχω να πω ότι, για τους παρακάτω λόγους αποφάσισα να χειρουργηθώ στον δεξιό ώμο και δεξιό καρπό, με απόλυτη επιτυχία. Εξαιρετικός επιστήμονας με μεθόδους τελευταίας τεχνολογίας, εξαντλώντας πρώτα όλες τις εκδοχές βελτίωσης και αποκατάστασης του προβλήματος μου. Ζεστός άνθρωπος με καλή διάθεση, επικοινωνία και ενδιαφέρον για τον ασθενή του μέχρι την επαναφορά στην κανονικότητα του. Ευχαριστώ πολύ γιατρέ για όλα! Τον προτείνω ανεπιφύλακτα!
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΚΟΥΒΑΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΚΟΥΒΑΣ
18. Μάρτιος, 2022.
Εξαιρετικός ιατρος. Αριστη επιστημονική καταρτιση και συγχρόνως κατατοπιστικος και φιλικός. Μου ενεπευσε απόλυτη εμπιστοσύνη. Πραγματικά τον θεωρώ κορυφαιο στον τομέα του. Τον συστηνω ανεπιφυλακτα
Ηλίας Καραστατήρας
Ηλίας Καραστατήρας
15. Μάρτιος, 2022.
Εξαιρετικός επιστήμονας με μεγάλη γνώση και εμπειρία στο αντικείμενό του και πάνω από όλα εξαίρετος άνθρωπος. Κύριε Ράπτη σας ευχαριστώ πολύ για την άψογη συνεργασία μας....!!!