Ράπτης χειρουργός ορθοπεδικός αθήνα

Γράφει ο

Δρ. Κωνσταντίνος Ράπτης, Ορθοπαιδικός Χειρουργός και απόφοιτος της Στρατιωτικής Ιατρικής Σχολής (ΣΣΑΣ).
Βιογραφικό Ιατρού

Τι είναι η Αρθρίτιδα της ακρωμιοκλειδικής;

Η αρθρίτιδα της ακρωμιοκλειδικής άρθρωσης αποτελεί μια από τις πιο συχνές αιτίες πόνου στον ώμο σε ηλικίες μεγαλύτερες από 50 έτη. Είναι είτε απόρροια ενός τραυματισμού που προκαλεί αστάθεια λόγω ρήξης των συνδέσμων, είτε αποτέλεσμα χρόνιας καταπόνησης και εκφύλισης των αρθρικών επιφανειών. Η πάθηση αυτή είναι συχνή σε αθλητές όπως της άρσης βαρών ή σε ακοντιστές που απαιτείται να σηκώνουν βάρη πάνω από το επίπεδο της κεφαλής.

Ποια είναι τα πιο συνήθη συμπτώματα;

Η αρθρίτιδα της ακρωμιοκλειδικής εκδηλώνεται με πόνο στην άνω πλευρά του ώμου ιδίως σε κινήσεις ανύψωσης του άνω άκρου. Στην ψηλάφηση η περιοχή είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις συνυπάρχει διόγκωση της περιοχής.

Ποια είναι η θεραπεία για αντιμετώπιση;

Στα αρχικά στάδια συστήνεται ανάρτηση του άκρου, αντιφλεγμονώδης παυσίπονη αγωγή και φυσικοθεραπεία. Ωστόσο, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων τα συμπτώματα δεν υποχωρούν και απαιτείται η χειρουργική αντιμετώπιση. Ειδικότερα, η επέμβαση πλέον γίνεται μόνο αρθροσκοπικά και αφαιρείται ένα μικρό τμήμα της κλείδας χωρίς να διαταράσσεται η σταθερότητα της περιοχής. Η αρθροσκοπική εκτομή του άκρου της κλείδας είναι μια επέμβαση σύντομη, ασφαλής που δεν απαιτεί νοσηλεία στο νοσοκομείο, ενώ ο ασθενής επιστρέφει στις δραστηριότητές του σε διάστημα 10-15 ημερών.

Μίλησαν για τον Γιατρό

Julia Vasil
Julia Vasil
17. Iούνιος, 2022.
Τον συνιστώ ανεπιφύλακτα. Εξαιρετικός επιστημων, με βαθειά γνώση του αντικειμένου του και εμπειρία. Υποστηρικτικός, εξηγεί με λεπτομέρεια και με τρόπο κατανοητό στον ασθενή, εύστοχη διάγνωση και θεραπεία
Ευτυχία Φίλιου
Ευτυχία Φίλιου
7. Iούνιος, 2022.
Καταπληκτικός γιατρός που είναι δίπλα στον ασθενή, πολύ συνεπής, καταρτισμενος και υποστηρικτικος.
Mario Bego
Mario Bego
11. Aρίλιος, 2022.
Doktor ΡΑΠΤΗΣ Është një nga specialistët më të mirë, një problem që pata me këmbën mbi 2 muaj vajta në shumë Doktor dhe nuk u shërova ,derisa gjeta Doktor Raptis e falënderoj shumë për shërbimet e tij,,,,,,
vivi magra
vivi magra
6. Aρίλιος, 2022.
Ικανότατος ,ευγενικός ,άρτια καταρτισμένος και μπορείς να τον εμπιστευτείς απόλυτα σε οποιοδήποτε ορθοπεδικό πρόβλημα.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΚΕΣΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΚΕΣΟΣ
21. Μάρτιος, 2022.
Εξαιρετικός και ως γιατρός και ως άνθρωπος. Διεξοδικός στην εξέταση και στην επεξήγηση του προβλήματος με αναλυτική προσέγγιση για κάθε πάθηση. Με κατανόηση και υπομονή με βοήθησε σε χρόνιο πρόβλημα, στοχεύοντας στην αιτία και όχι απλώς με αναλγητικά φάρμακα προσφεύγοντας στην εύκολη λύση του χειρουργείου. Ευχαριστώ πολύ!!!
Yiannis Saltas
Yiannis Saltas
19. Μάρτιος, 2022.
Όσον αφορά τον κύριο Ράπτη έχω να πω ότι, για τους παρακάτω λόγους αποφάσισα να χειρουργηθώ στον δεξιό ώμο και δεξιό καρπό, με απόλυτη επιτυχία. Εξαιρετικός επιστήμονας με μεθόδους τελευταίας τεχνολογίας, εξαντλώντας πρώτα όλες τις εκδοχές βελτίωσης και αποκατάστασης του προβλήματος μου. Ζεστός άνθρωπος με καλή διάθεση, επικοινωνία και ενδιαφέρον για τον ασθενή του μέχρι την επαναφορά στην κανονικότητα του. Ευχαριστώ πολύ γιατρέ για όλα! Τον προτείνω ανεπιφύλακτα!
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΚΟΥΒΑΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΚΟΥΒΑΣ
18. Μάρτιος, 2022.
Εξαιρετικός ιατρος. Αριστη επιστημονική καταρτιση και συγχρόνως κατατοπιστικος και φιλικός. Μου ενεπευσε απόλυτη εμπιστοσύνη. Πραγματικά τον θεωρώ κορυφαιο στον τομέα του. Τον συστηνω ανεπιφυλακτα
Ηλίας Καραστατήρας
Ηλίας Καραστατήρας
15. Μάρτιος, 2022.
Εξαιρετικός επιστήμονας με μεγάλη γνώση και εμπειρία στο αντικείμενό του και πάνω από όλα εξαίρετος άνθρωπος. Κύριε Ράπτη σας ευχαριστώ πολύ για την άψογη συνεργασία μας....!!!