Ο Κωνσταντίνος Ράπτης,

Είναι Ορθοπαιδικός Χειρουργός, απόφοιτος της Στρατιωτικής Ιατρικής Σχολής (ΣΣΑΣ). Έλαβε την ειδίκευσή του στην Α’ Ορθοπαιδική Κλινική του Νοσοκομείου ΚΑΤ στους τομείς της τραυματιολογίας και επανορθωτικής χειρουργικής μεγάλων αρθρώσεων (αρθροπλαστική ισχίου, αρθροπλαστική γόνατος και αρθροπλαστική ώμου). Ιδιαίτερο αντικείμενο εκπαίδευσής του για διάστημα δύο ετών αποτέλεσε η Χειρουργική του ώμου και άκρας χείρας στην Κλινική Άκρας Χειρός & Μικροχειρουργικής του Νοσοκομείου ΚΑΤ, ενώ έως και σήμερα συμμετέχει ενεργά σε ερευνητικά προγράμματα και κλινικά πρωτόκολλα στο αντικείμενο της Χειρουργικής Άνω Άκρου.
Ο Δρ. Ράπτης Κωνσταντίνος το 2021 ίδρυσε το Athens Orthopaedic Institute ένα σύγχρονο Ορθοπαιδικό Κέντρο που εδράζεται στο Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ. Κύριος στόχος του κέντρου, είναι η Κλινική Αποστολή επικεντρώνοντας στη εξατομικευμένη θεραπευτική προσέγγιση με τον πλέον σύγχρονο επιστημονικά τρόπο της πάθησης του κάθε ασθενούς. Παράλληλα, δίδεται έμφαση στην Εκπαίδευση, τόσο των φοιτητών Ιατρικής Σχολής, όσο και Ορθοπαιδικών Χειρουργών από όλο τον κόσμο στο αντικείμενο της Ρομποτικής Χειρουργικής. Τέλος, κύριος πυλώνας του κέντρου είναι η Επιστημονική Έρευνα με πολυάριθμες δημοσιευμένες μελέτες στα πιο έγκυρα επιστημονικά περιοδικά του κόσμου.

Αναπληρωτής Διευθυντής Β' Ορθοπαιδικής Κλινικής Υγεία

υγεία
About us

Πραγματοποίησε στη Γαλλία τη μετεκπαίδευσή του στη Χειρουργική του Ώμου στο κέντρο Paris Shoulder Unit, όπου είχε την τιμή να εργαστεί δίπλα στον διεθνούς φήμης Χειρουργό Prof. Philippe Valenti. Αποτέλεσε μέλος της χειρουργικής του ομάδας με αντικείμενο τις πρωτοποριακές τεχνικές ελάχιστης επεμβατικότητας στην αντιμετώπιση όλου του φάσματος των παθήσεων του ώμου (αρθροσκοπική αποκατάσταση, αρθροπλαστική ώμου, τενοντομεταφορές). Στη συνέχεια συνέχισε την εκπαίδευσή του ως clinical fellow σε αναγνωρισμένα κέντρα σε Γερμανία, Ελβετία και Ηνωμένο Βασίλειο.

 

Είναι Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών με αντικείμενο ερευνητικής μελέτης την “Eπίδραση της βιταμίνης D στη διαδικασία πώρωσης των καταγμάτων του περιφερικού άκρου της κερκίδας” και κάτοχος του Μεταπτυχιακού Τίτλου της Ιατρικής Σχολής Αθηνών “Μεταβολικά Νοσήματα των Οστών” (MSc in Bone Metabolic Disease), ως επίσημη ειδίκευση του αντικειμένου της Oστεοπόρωσης. Είναι κάτοχος των διεθνών πιστοποιήσεων του Αμερικανικού Κολλεγίου Χειρουργών (ACS) στα αντικείμενα της Επείγουσας Ιατρικής και άμεσης αντιμετώπισης πολυτραυματία (ATLS, PHTLS, BLS). Πέραν του κλινικού του έργου διατηρεί πλούσια επιστημονική δραστηριότητα, έχει δημοσιεύσει πολυάριθμα επιστημονικά άρθρα σε υψηλού κύρους επιστημονικά περιοδικά,  έχει πραγματοποιήσει ανακοινώσεις σε μεγάλα εγχώρια και διεθνή συνέδρια και συμμετέχει ως επιστημονικό διδακτικό προσωπικό στους φοιτητές Ιατρικής του Ευρωπαικού Πανεπιστημίου Κύπρου

Είναι επιστημονικός υπεύθυνος της Β΄ Ορθοπαιδικής Κλινικής Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ, εργάζεται ως Επιμελητής στην Α’ Ορθοπαιδική Κλινική του 251 Γεν. Νοσοκομείου Αεροπορίας και διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στα Μελίσσια Αττικής

About us
About us
About us
About us