Ο Κωνσταντίνος Ράπτης,


Είναι Ορθοπαιδικός Χειρουργός, απόφοιτος της Στρατιωτικής Ιατρικής Σχολής (ΣΣΑΣ). Έλαβε την ειδίκευσή του στην Α’ Ορθοπαιδική Κλινική του Νοσοκομείου ΚΑΤ στους τομείς της τραυματιολογίας και επανορθωτικής χειρουργικής μεγάλων αρθρώσεων (αρθροπλαστική ισχίου, γόνατος και ώμου). Ιδιαίτερο αντικείμενο εκπαίδευσής του για διάστημα δύο ετών αποτέλεσε η χειρουργική του ώμου και άκρας χείρας στην Κλινική Άκρας Χειρός & Μικροχειρουργικής του Νοσοκομείου ΚΑΤ, ενώ έως και σήμερα συμμετέχει ενεργά σε ερευνητικά προγράμματα και κλινικά πρωτόκολλα στο αντικείμενο της Χειρουργικής Άνω Άκρου.


CtSrlB2XYAECceQ


Πραγματοποίησε στη Γαλλία τη μετεκπαίδευσή του στη Χειρουργική του ώμου στο κέντρο Paris Shoulder Unit, όπου είχε την τιμή να εργαστεί δίπλα στον διεθνούς φήμης Χειρουργό Prof. Philippe Valenti. Αποτέλεσε μέλος της χειρουργικής του ομάδας με αντικείμενο τις πρωτοποριακές τεχνικές ελάχιστης επεμβατικότητας στην αντιμετώπιση όλου του φάσματος των παθήσεων του ώμου (αρθροσκοπική αποκατάσταση, αρθροπλαστική ώμου, τενοντομεταφορές).

Είναι Υπ. Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών με αντικείμενο ερευνητικής μελέτης την “Eπίδραση της βιταμίνης D στη διαδικασία πώρωσης των καταγμάτων του περιφερικού άκρου της κερκίδας” και κάτοχος του Μεταπτυχιακού Τίτλου της Ιατρικής Σχολής Αθηνών “Μεταβολικά Νοσήματα των Οστών” (MSc in Bone Metabolic Disease), ως επίσημη ειδίκευση του αντικειμένου της Oστεοπόρωσης. Είναι κάτοχος των διεθνών πιστοποιήσεων του Αμερικανικού Κολλεγίου Χειρουργών (ACS) στα αντικείμενα της Επείγουσας Ιατρικής και άμεσης αντιμετώπισης πολυτραυματία (ATLS, PHTLS, BLS). Πέραν του κλινικού του έργου διατηρεί πλούσια επιστημονική δραστηριότητα τόσο μέσω της συγγραφής άρθρων σε διεθνούς κύρους επιστημονικά περιοδικά, όσο και ως ομιλητής σε συνέδρια και εκπαιδευτικά σεμινάρια.


Από το 2014 εργάζεται ως Επιμελητής στην Α’ Ορθοπαιδική Κλινική του 251 Γεν. Νοσοκομείου Αεροπορίας, διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στα Μελίσσια Αττικής και είναι Επιστημονικός συνεργάτης της Ιατρικής Σχολής Αθηνών.

bio1
bio2
bio3
bio4
 

Δημοσιεύσεις