Ράπτης χειρουργός ορθοπεδικός αθήνα

Γράφει ο

Δρ. Κωνσταντίνος Ράπτης, Ορθοπαιδικός Χειρουργός και απόφοιτος της Στρατιωτικής Ιατρικής Σχολής (ΣΣΑΣ).
Βιογραφικό Ιατρού

Τι είναι η Αρθροπλαστική γόνατος;

Στην άρθρωση του γόνατος σημαντικό τμήμα αποτελεί ο αρθρικός χόνδρος ο οποίος επιτρέπει την ομαλή κύλιση και την απορρόφηση των κραδασμών. Σε ασθενείς με αρθρίτιδα στο γόνατο ο χόνδρος φθείρεται, οι επιφάνειες των οστών έρχονται σε επαφή και προκαλείται τριβή κατά την κίνηση. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η εκδήλωση πόνου και προοδευτικά δυσκαμψίας, αστάθειας και σημαντικής δυσκολίας στη βάδιση. Σε περιπτώσεις προχωρημένης αρθρίτιδας θεραπεία εκλογής είναι η αρθροπλαστική του γόνατος, δηλαδή η αντικατάσταση των φθαρμένων τμημάτων της άρθρωσης από εμφυτεύματα.

Τι είναι η ρομποτική τεχνολογία MAKO;

H ρομποτική τεχνολογία συμβάλλει αξιοσημείωτα στην ακρίβεια των επεμβάσεων και στον περιορισμό των χειρουργικών λαθών. Η προηγμένη ψηφιακή απεικόνιση, ο τρισδιάστατος σχεδιασμός και η απόλυτα ακριβής εκτέλεση της επέμβασης οδηγούν στο άριστο χειρουργικό αποτέλεσμα.
Οι ρομποτικοί βραχίονες του συστήματος MAKO προσφέρουν εξαιρετική ακρίβεια και κινούνται εντός της προσχεδιασμένης περιοχής και στις 3 διαστάσεις για την τοποθέτηση του μοσχεύματος και τη διαμόρφωση της νέας άρθρωσης με τις ιδιανικές συνθήκες.
Το αποτέλεσμα είναι μια απόλυτα λειτουργική άρθρωση με συνδεσμική σταθερότητα που κερδίζει έτσι τα μακροβιότητά της.

Ποιοι ασθενείς είναι υποψήφιοι για ολική αρθροπλαστική γόνατος;

Η χειρουργική επέμβαση συνίσταται όταν:
- Υπάρχει οξύς πόνος και δυσκαμψία που εμποδίζουν την ορθοστάτιση και τη βάδιση
- Εκδηλώνεται μέτριου – σημαντικού βαθμού πόνος κατά την ανάπαυση, ιδίως τη νύχτα
- Υπάρχει παραμόρφωση της άρθρωσης
- Αποτυγχάνουν οι συντηρητικές μέθοδοι να ανακουφίσουν τον ασθενή

Ποια είναι η διαδικασία της χειρουργικής επέμβασης;

Ο ασθενής υποβάλλεται σε γενική ή περιοχική αναισθησία. Γίνεται τομή δέρματος 8-10 cm στην μέση επιφάνεια του γόνατος, από όπου ο χειρουργός αποκτά πρόσβαση στην άρθρωση. Κατά την εξέλιξη της επέμβασης αφαιρούνται οι μηνίσκοι, ο πρόσθιος χιαστός και όλα τα φθαρμένα τμήματα του οστού και τοποθετούνται μεταλλικά ενθέματα στο μηρό και την κνήμη με την παρεμβολή ενός τμήματος από ανθεκτικό πλαστικό (πολυαιθυλένιο). Τέλος γίνεται έλεγχος της σταθερότητας της άρθρωσης και συρράπτεται η τομή. Για την παροχέτευση των υγρών τοποθετείται ένα λεπτό σωληνάκι που αφαιρείται την επόμενη ημέρα. Η διάρκεια της επέμβαση κυμαίνεται από 1-2 ώρες ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του ασθενούς.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της χειρουργικής με το σύστημα MAKO;

- Εξαιρετικής ποιότητας απόλυτα εξατομικευμένος προεγχειρητικός σχεδιασμός
- Εξαιρετικής ακρίβειας τοποθέτηση μοσχευμάτων
- Δυνατότητα αντιμετώπισης της αρθρίτιδας σε αρχικό στάδιο αλλάζοντας ένα μόνο τμήμα του γόνατος (μονοδιαμερισματική αρθροπλαστική γόνατος)
- Μικρότερες χειρουργικές τομές – ελάχιστη απώλεια αίματος
- Περιορισμός επιπλοκών – Μείωση ανάγκης επανεπέμβασης
- Ταχύτερη κινητοποίηση και αποκατάσταση.

Πόσο κοστίζει η επέμβαση; Είναι προσιτές οι τιμές;

Το κόστος του χειρουργείου είναι αρκετά προσιτό και εξαρτάται από την τεχνική που θα επιλεγεί ανάλογα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε ασθενούς και το είδος των εμφυτευμάτων που θα χρησιμοποιηθούν. Στους ασθενείς με ιδιωτική ασφάλεια καλύπτεται ανάλογα με το ασφαλιστήριο τους.

Μίλησαν για τον Γιατρό

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε καλύτερη εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Επικοινωνία Εδώ!