Ράπτης χειρουργός ορθοπεδικός αθήνα

Γράφει ο

Δρ. Κωνσταντίνος Ράπτης, Ορθοπαιδικός Χειρουργός και απόφοιτος της Στρατιωτικής Ιατρικής Σχολής (ΣΣΑΣ).
Βιογραφικό Ιατρού

Τι είναι η υμενική πτυχή στο γόνατο;

Οι υμενικές πτυχές αποτελούν φυσιολογικές προεκτάσεις του αρθρικού υμένα και η εμφάνισή τους είναι αποτέλεσμα είτε διαταραχών κατά την εμβρυική ανάπτυξη, είτε αντίδρασης του υμένα σε τραυματισμό.

Πώς εκδηλώνεται το σύνδρομο της υμενικής πτυχής;

Η παθολογία αυτή συνήθως είναι ασυμπτωματική. Στις περιπτώσεις που προκαλεί ενοχλήματα στον ασθενή εκδηλώνεται πόνος, συχνότερα στην πρόσθια επιφάνεια του γόνατος, ύδραρθρο (συλλογή υγρού στην άρθρωση) και δυσκολία στην κάμψη – έκταση του γόνατος. Η διάγνωση του συνδρόμου είναι δύσκολη, απαιτεί υψηλό βαθμό κλινικής υποψίας και συχνά οι ασθενείς ταλαιπωρούνται για μακρό χρονικό διάστημα.

Ποια είναι η οριστική θεραπεία του συνδρόμου;

Η θεραπεία του συνδρόμου της υμενικής πτυχής είναι χειρουργική. Συγκεκριμένα, αρθροσκοπικά μέσω 2 μικρών οπών 0,5 cm στην πρόσθια επιφάνεια του γόνατος γίνεται έλεγχος της άρθρωσης, αναγνώριση της πτυχής και εκτομή αυτής. Ο ασθενής επανέρχεται πλήρως σε όλες τις δραστηριότητές του σε διάστημα 15-20 ημερών.

Μίλησαν για τον Γιατρό

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε καλύτερη εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Επικοινωνία Εδώ!