Ράπτης χειρουργός ορθοπεδικός αθήνα

Γράφει ο

Δρ. Κωνσταντίνος Ράπτης, Ορθοπαιδικός Χειρουργός και απόφοιτος της Στρατιωτικής Ιατρικής Σχολής (ΣΣΑΣ).
Βιογραφικό Ιατρού

Τι είναι το Υαλουρονικό οξύ;

Σε περιπτώσεις ασθενών με οστεοαρθρίτιδα ή χόνδρινες βλάβες προσφέρει σημαντική ανακούφιση η ενδαρθρική έγχυση υαλουρονικού οξέος. Ειδικότερα, το υαλουρονικό οξύ είναι μια ουσία που βρίσκεται φυσιολογικά στο αρθρικό υγρό και συμβάλλει στην απόσβεση των κραδασμών και την ομαλή κύλιση των αρθρικών επιφανειών. Στους ασθενείς με οστεοαρθρίτιδα έχει αποδειχτεί ότι το υαλουρονικό οξύ είναι μειωμένο στην άρθρωση. Έτσι, στόχος της θεραπείας είναι η έγχυση υαλουρονικού οξέος να μειώσει τον πόνο και να βοηθήσει στην καλύτερη κίνηση της άρθρωσης.

Πόσο πολύπλοκη είναι η διαδικασία έγχυσης του υαλουρονικού οξέος;

Η ενδαρθρική έγχυση του φαρμάκου είναι μια διαδικασία απλή, γρήγορη, ανώδυνη και ασφαλής που μπορεί να γίνει στο χώρο του ιατρείου. Αρχικά, γίνεται αντισηψία του δέρματος και εν συνεχεία μέσω μιας μικρής βελόνας εισάγεται στην άρθρωση το υαλουρονικό οξύ.

Υπάρχουν περιορισμοί στην καθημερινότητα μετά την έγχυση του υαλουρονικού οξέος;

Η διαδικασία έγχυσης του φαρμάκου δεν έχει κανένα περιορισμό στις δραστηριότητες του ασθενούς. Ο ασθενής μπορεί να βαδίσει ελεύθερα, να οδηγήσει και να επιστρέψει στην εργασία του, ωστόσο για 2-3 ημέρες προληπτικά συστήνεται η αποφυγή παρατεταμένης ορθοστασίας και έντονης σωματικής κόπωσηςΥπάρχουν παρενέργειες μετά την έγχυση του φαρμάκου;

Η έγχυση του υαλουρονικού οξέος μπορεί να εμφανίσει παρενέργειες σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις. Συγκεκριμένα, τις επόμενες 2-3 ημέρες μπορεί να εκδηλωθεί ήπια αλλεργική αντίδραση με τοπικό ερεθισμό της περιοχής η οποία προοδευτικά υποχωρεί. Επίσης, όταν δεν ακολουθούνται επαρκείς συνθήκες αντισηψίας είναι δυνατόν να γίνει μόλυνση της άρθρωσης.

Μίλησαν για τον Γιατρό

Julia Vasil
Julia Vasil
17. Iούνιος, 2022.
Τον συνιστώ ανεπιφύλακτα. Εξαιρετικός επιστημων, με βαθειά γνώση του αντικειμένου του και εμπειρία. Υποστηρικτικός, εξηγεί με λεπτομέρεια και με τρόπο κατανοητό στον ασθενή, εύστοχη διάγνωση και θεραπεία
Ευτυχία Φίλιου
Ευτυχία Φίλιου
7. Iούνιος, 2022.
Καταπληκτικός γιατρός που είναι δίπλα στον ασθενή, πολύ συνεπής, καταρτισμενος και υποστηρικτικος.
Mario Bego
Mario Bego
11. Aρίλιος, 2022.
Doktor ΡΑΠΤΗΣ Është një nga specialistët më të mirë, një problem që pata me këmbën mbi 2 muaj vajta në shumë Doktor dhe nuk u shërova ,derisa gjeta Doktor Raptis e falënderoj shumë për shërbimet e tij,,,,,,
vivi magra
vivi magra
6. Aρίλιος, 2022.
Ικανότατος ,ευγενικός ,άρτια καταρτισμένος και μπορείς να τον εμπιστευτείς απόλυτα σε οποιοδήποτε ορθοπεδικό πρόβλημα.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΚΕΣΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΚΕΣΟΣ
21. Μάρτιος, 2022.
Εξαιρετικός και ως γιατρός και ως άνθρωπος. Διεξοδικός στην εξέταση και στην επεξήγηση του προβλήματος με αναλυτική προσέγγιση για κάθε πάθηση. Με κατανόηση και υπομονή με βοήθησε σε χρόνιο πρόβλημα, στοχεύοντας στην αιτία και όχι απλώς με αναλγητικά φάρμακα προσφεύγοντας στην εύκολη λύση του χειρουργείου. Ευχαριστώ πολύ!!!
Yiannis Saltas
Yiannis Saltas
19. Μάρτιος, 2022.
Όσον αφορά τον κύριο Ράπτη έχω να πω ότι, για τους παρακάτω λόγους αποφάσισα να χειρουργηθώ στον δεξιό ώμο και δεξιό καρπό, με απόλυτη επιτυχία. Εξαιρετικός επιστήμονας με μεθόδους τελευταίας τεχνολογίας, εξαντλώντας πρώτα όλες τις εκδοχές βελτίωσης και αποκατάστασης του προβλήματος μου. Ζεστός άνθρωπος με καλή διάθεση, επικοινωνία και ενδιαφέρον για τον ασθενή του μέχρι την επαναφορά στην κανονικότητα του. Ευχαριστώ πολύ γιατρέ για όλα! Τον προτείνω ανεπιφύλακτα!
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΚΟΥΒΑΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΚΟΥΒΑΣ
18. Μάρτιος, 2022.
Εξαιρετικός ιατρος. Αριστη επιστημονική καταρτιση και συγχρόνως κατατοπιστικος και φιλικός. Μου ενεπευσε απόλυτη εμπιστοσύνη. Πραγματικά τον θεωρώ κορυφαιο στον τομέα του. Τον συστηνω ανεπιφυλακτα
Ηλίας Καραστατήρας
Ηλίας Καραστατήρας
15. Μάρτιος, 2022.
Εξαιρετικός επιστήμονας με μεγάλη γνώση και εμπειρία στο αντικείμενό του και πάνω από όλα εξαίρετος άνθρωπος. Κύριε Ράπτη σας ευχαριστώ πολύ για την άψογη συνεργασία μας....!!!