Ράπτης χειρουργός ορθοπεδικός αθήνα

Γράφει ο

Δρ. Κωνσταντίνος Ράπτης, Ορθοπαιδικός Χειρουργός και απόφοιτος της Στρατιωτικής Ιατρικής Σχολής (ΣΣΑΣ).
Βιογραφικό Ιατρού
Η Μικροχειρουργική αποτελεί την χειρουργική τεχνική όπου μέσω της χρήσης ειδικού χειρουργικού μικροσκοπίου, μικροεργαλείων και μικροραμάτων, επιτρέπει την επιτυχή επέμβαση επί ιστών μικρού μεγέθους. Στην Ορθοπαιδική έχει εφαρμογή για την αποκατάσταση βλαβών στους τένοντες, τα αγγεία και τα νεύρα, ίδίως στην περιοχή της άκρας χειρός. Απαιτείται ειδική εκπαίδευση και χειρουργική εμπειρία ώστε ο Ορθοπαιδικός να εκτελέσει αυτές τις επεμβάσεις.
Οι πιο συχνές παθήσεις στην καθημερινή πρακτική που εφαρμόζεται η μικροχειρουργική τεχνική είναι το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα, ο εκτινασσόμενος δάκτυλος (trigger finger), η τενοντοπάθεια DeQuervain και η ωλένια νευρίτιδα. Ωστόσο, έχει καθοριστική συμβολή στους τραυματισμούς των τενόντων, των αγγείων και των νεύρων στην άκρα χείρα για την επιτυχή έκβαση του αποτελέσματος.
Ο Ορθοπαιδικός κ. Ράπτης έχει πολυετή εμπειρία στην αντιμετώπιση αυτών των παθήσεων, έχει εκπαιδευτεί στην Κλινική Άκρας Χειρός και Μικροχειρουργικής του Νοσοκομείου ΚΑΤ για 2έτη, συμμετέχει σε πλήθος σεμιναρίων και ερευνητικών εργασιών στο αντικείμενο της Μικροχειρουργικής, ενώ τα τελευταία 3 έτη είναι εκπαιδευτής για ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων.

Μίλησαν για τον Γιατρό

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε καλύτερη εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Επικοινωνία Εδώ!