Ράπτης χειρουργός ορθοπεδικός αθήνα

Γράφει ο

Δρ. Κωνσταντίνος Ράπτης, Ορθοπαιδικός Χειρουργός και απόφοιτος της Στρατιωτικής Ιατρικής Σχολής (ΣΣΑΣ).
Βιογραφικό Ιατρού

Τι είναι η Νόσος Dupuytren;

Η Νόσος Dupuytren ή ρίκνωση της παλαμιαίας απονεύρωσης αποτελεί μία πάθηση κατά την οποία προοδευτική ίνωση του υποδόριου ιστού της παλάμης οδηγεί σε σύγκαμψη των μαλακών μορίων των αρθρώσεων της άκρας χείρας.

Πού οφείλεται η παθολογία; Ποια τα αίτια;

Η αιτιολογία της νόσου είναι άγνωστη, ωστόσο υπάρχει αυξημένη συχνότητα εμφάνισης σε πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη, αλκοολικούς, καπνιστές και σε υπερχοληστεριναιμία. Προσβάλλονται οι άνδρες σε διπλάσια συχνότητα, συχνότερα εκδηλώνεται μεταξύ 5ης – 7ης δεκαετίας ζωής, ενώ είναι πολύ συνήθης σε Καυκάσιους και λαούς της Βόρειας Ευρώπης.

Πώς εκδηλώνεται και ποια είναι τα συμπτώματα;

Η νόσος Dupuytern σε πρώιμα στάδια εμφανίζεται με δερματικές μόνο εκδηλώσεις με πάχυνση και εισολκές του δέρματος της παλάμης, αργότερα σχηματίζονται επώδυνοι όζοι και οι χορδές, ενώ στα όψιμα στάδια παρατηρείται σύγκαμψη των δακτυλικών αρθρώσεων που είναι και το πιο χαρακτηριστικό σύμπτωμα. Επίσης σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να εμφανιστεί και έξω από το χέρι με πιο συχνή εντόπιση το πέλμα (Νόσος Ledderhose) ή τη βάλανο του πέους (Νόσος Peyronie).

Μπορεί να προσβάλει όλα τα δάκτυλα;

Η Νόσος Dupuytern μπορεί να εμφανιστεί σε όλα τα δάκτυλα του χεριού με πιο συχνότερες εντοπίσεις το μικρό και τον παράμεσο δάκτυλο.

Ποια είναι η κατάλληλη θεραπεία για άμεση αντιμετώπιση της νόσου;

Σε πρώιμα στάδια της νόσου μπορούν να ανακουφίσουν τον ασθενή η συστηματική κινησιοθεραπεία της άκρας χείρας και η έγχυση ενζύμων κολλαγενάσης. Ωστόσο, σε ασθενείς με σύγκαμψη της ΜΚΦ άρθρωσης >30º και σε οποιαδήποτε σύγκαμψη των ΦΦ αρθρώσεων η αντιμετώπιση της νόσου Dupuytern είναι χειρουργική και συνίσταται σε μερική ή ολική εκτομή της παλαμιαίας απονεύρωσης σε συνδυασμό με πλάστική αποκατάσταση του δέρματος. Μετά την ολοκλήρωση της επέμβασης τίθεται ελαστική επίδεση του χεριού και ο ασθενής μπορεί να λάβει εξιτήριο μετά από λίγες ώρες. Αποτελεί μία επέμβαση με ελάχιστο μετεγχειρητικό πόνο, που προσφέρει πλήρη ανακούφιση στον ασθενή και επάνοδο στις δραστηριότητές του σε διάστημα 2-3 εβδομάδων.

Υπάρχουν επιπλοκές κατά το χειρουργείο;

Η χειρουργική αντιμετώπιση της νόσος Dupuytren είναι μία ασφαλής επέμβαση με πολύ υψηλά ποσοστά επιτυχίας και αποκατάστασης της λειτουργικότητας του χεριού. Ωστόσο, σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να παρουσιαστεί αιμάτωμα, τραυματισμός των νευραγγειακών δομών ή νέκρωση του δέρματος της παλάμης.

Μίλησαν για τον Γιατρό

Sofia Eu
Sofia Eu
5. Μάρτιος, 2024.
Εξαιρετικός γιατρός.Φιλικος και αξιόπιστος με μεγάλη εμπειρία. Ο καλύτερος γιατρός για δύσκολες περιπτώσεις και δύσκολους ασθενείς. Σ ευχαριστώ γιατρέ.
Marianna S
Marianna S
20. Φεβρουάριος, 2024.
Ο κ.Ράπτης χειρούργησε τη μητέρα μου πριν 3 εβδομάδες! Από την πρώτη στιγμή που τον γνωρίσαμε μας ενέπνευσε εμπιστοσύνη! Είναι πολύ γλυκός και προσιτός. Πήρε ένα πλήρες ιατρικό ιστορικό, πράγμα το οποίο συναντώ πρώτη φορά σε ορθοπεδικό και μετά την ολοκλήρωση των εξετάσεων αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε ολική αρθροπλαστική ισχύου. Όλα έχουν πάει εξαιρετικά και ο γιατρός ακόμα και που λείπει σε συνέδριο στο εξωτερικό είναι πάντα προσιτός για τυχόν απορίες μας! Τον συστήνω ανεπιφύλακτα!! Εξαιρετικός άνθρωπος και γιατρός!!
Arios13 ghjkkyf
Arios13 ghjkkyf
14. Φεβρουάριος, 2024.
Ο Κώστας είναι εξαιρετικός από κάθε άποψη. Σαν γιατρό τον κρίνω ως προς την αποτελεσματικότητά του καθώς τον περασμένο Οκτώβριο μου αποκατέστησε με χειρουργική επέμβαση ρήξη στον υπακρωμιακό τένοντα και ήδη κοντευω να αναρρώσω πολύ συντομότερα του αναμενόμενου.
Έλενα Χριστοδουλάκη
Έλενα Χριστοδουλάκη
8. Φεβρουάριος, 2024.
Από την πρώτη στιγμή που γνώρισα τον κύριο Ράπτη (είχα ήδη επισκεφθεί για το πρόβλημά μου άλλους τέσσερις ορθοπεδικούς) κέρδισε την εμπιστοσύνη μου. Ήρεμος, ξεκάθαρος και κατατοπιστικός, μου εξήγησε το πρόβλημα που έχω και τι πρέπει να κάνει για να διορθώσει το ισχίο μου, το οποίο πονούσε ήδη χρόνια. Ότι μου είπε, έτσι κι έγινε. Από την πρώτη στιγμή που έφτασα στο νοσοκομείο, με κατατόπισε με ακρίβεια. Με χειρούργησε με απόλυτη επιτυχία, κάνοντάς μου ολική αρθροπλαστική αριστερού ισχίου. Μάλιστα όταν νεαρός συνάδελφός του, μου έκανε την αλλαγή στο τραύμα, νοσηλευτές και φυσικοθεραπευτής που την ίδια στιγμή βρίσκονταν στο δωμάτιο με ρώτησαν ποιος με χειρούργησε, στην ερώτησή μου "γιατί", μου απάντησαν με θαυμασμό, ότι ο κύριος Ράπτης " ζωγράφισε". Η αποθεραπεία μου πηγαίνει πάρα πολύ καλά, βρίσκομαι στο στάδιο της φυσικοθεραπείας και ότι χρειάζομαι είναι πάντα δίπλα μου. Θέλω λοιπόν και δημόσια να τον ευχαριστήσω. Γιατρέ μου σας οφείλω ένα τεράστιο ευχαριστώ από καρδιάς!!! Τιμή μου να γνωρίσω έναν εξαιρετικό επιστήμονα και υπέροχο άνθρωπο!!!!
Maria Kosma
Maria Kosma
1. Φεβρουάριος, 2024.
Μετά από συντριπτικό κάταγμα κνήμης, περόνης Ο κύριος Ράπτης με χειρουργήσε με απόλυτη επιτυχία ήταν πάντα διαθέσιμος για οποιαδήποτε απορία για το τραυματισμό μου είναι ένα εξαιρετικός επιστήμονας και προπαντός παρά πολύ καλός άνθρωπος.
stavros stamatopoulos
stavros stamatopoulos
25. Iανουάριος, 2024.
Ο κύριος Ράπτης με χειρουργούσε στο 251Γνα μου έκανε ολική αθροπλαστικη ισχύου. Είναι άριστος γιατρός και άνω από όλα Άνθρωπος
Mark Kostelos (Laptop Parts)
Mark Kostelos (Laptop Parts)
11. Δεκέμβριος, 2023.
Καί Εγώ Με τη σειρά μου θα σας διηγηθώ την δική μου ιστορία, Πρόβλημα στο ισχίο 15 έτη είχε φαγωθεί τελείως μετά από έρευνα βρήκα τον γιατρό τον κύριο Κωσταντίνο Ράπτη ο οποίος έκανε εξαιρετική δουλειά , Θεωρώ πως είναι Είναι ότι καλύτερο υπάρχει για αυτές τις περιπτώσεις γιατρέ μου σ’ ευχαριστώ πάρα πολύ που μπορώ και περπατάω και δεν έχω πόνο Στο ισχίο μου και έτσι δεν μπορούσα να κοιμηθώ τρία χρόνια περίπου να κάνω ύπνο καλό, Η σημερινή μου κατάσταση είναι άψογη με την βοήθεια Της γυμναστικής. Παρακαλώ πολύ διαδώστε το γιατί εκεί έξω είναι πολύς κόσμος που έχει πρόβλημα στο ισχίο και πονάει και δεν μπορεί να περπατήσει καλά είναι κρίμα ένα μεγάλο μεγάλο ευχαριστώ γιατρέ μου στην ομάδα σου σε ευχαριστώ για όλα MARK.
Πασιφλορα Λουπους
Πασιφλορα Λουπους
10. Δεκέμβριος, 2023.
Εξαιρετικός επιστήμων,με ανθρωπιά, ευγένεια,και ύψιλον ιατρικό φρόνημα.Σας ευχαριστούμε πολύ για τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που μας προσφέρετε και ευχόμαστε κάθε τι καλό σε εσάς και την οικογένειά σας .Επί ευκαιρία των ημερών ευχομεθα Χρόνια Πολλά και καλά Χριστούγεννα! Με εκτίμηση Ευαγγελία Μπεκιάρη
Μπάμπης Σαμαρτζής
Μπάμπης Σαμαρτζής
8. Δεκέμβριος, 2023.
Είναι από τις περιπτώσεις γιατρου που λες δεν τον αλλάζω με τίποτα!!! Φοβερός γνώστης, φοβερός γιατρός και φοβερός άνθρωπος Τον θεωρώ πρότυπο γιατρου
Evangelos Maratsolas
Evangelos Maratsolas
8. Δεκέμβριος, 2023.
Εξαιρετικός ιατρός και πάνω από όλα Άνθρωπος