Πελματιαία απονευρωσίτιδα & Αχίλλειος τενοντίτιδα
Εκδηλώνονται σαν οξύ πόνος στη πτέρνα και είναι συνήθως αποτέλεσμα μιας ξαφνικής αύξησης της δραστηριότητας. Η προοδευτική αύξηση του ρυθμού άσκησης και της απόστασης σας, οι διατάσεις, καθώς τα σωστά παπούτσια θα σας βοηθήσουν σημαντικά.
Κατάγματα κοπώσεως
Οφείλονται σε μικροσκοπικές ρωγμές στο φλοιό του οστού που προκαλούνται από επαναλαμβανόμενες κρούσεις. Συνήθως σχετίζεται με ξαφνική αύξηση της δραστηριότητας ή των χιλιομέτρων. Τα σωστά υποδήματα, διατροφή πλούσια σε ασβέστιο και βιταμίνη D και οι διασταυρούμενες προποπνήσεις μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου.
Διάστρεμμα αστραγάλου
Συμβαίνει συνήθως όταν το έδαφος που τρέχουμε περιλαμβάνει ένα κράσπεδο, λακκούβα ή ανώμαλες επιφάνειες. Ανάλογα με τη σοβαρότητα του τραυματισμού, συνιστάται ανάπαυση μέχρι να υποχωρήσουν ο πόνος και το πρήξιμο. Μπορεί να χρειαστεί νάρθηκας και φυσικοθεραπεία σε πιο σοβαρές περιπτώσεις. Τα υποστηρικτικά υποδήματα και η γνώση των πιθανών δυσκολιών του εδάφους μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου.
Περιοστίτιδα – τενοντίτιδα κνήμης
Εμφανίζονται ως αποτέλεσμα της φλεγμονής των μυών και των τενόντων που καλύπτουν την κνήμη. Ο πάγος, η ανάρροπή θέση του σκέλους και τα αντιφλεγμονώδη μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση του πόνου. Μερικά πράγματα που μπορεί να βοηθήσουν στην αποφυγή τους είναι ανατομικοί πάτοι στα παπούτσια σας, το τρέξιμο σε πιο μαλακό έδαφος και η σταδιακή αύξηση της δυσκολίας του προπονητικού σας προγράμματος.
Μυϊκή καταπόνηση – θλάσεις
Αφορά συχνότερα στους δρομείς το γαστροκνήμιο και τους οπίσθιους μηριαίους. Η σωστή προθέρμανση, οι διατάσεις, τα ψυχρά επιθέματα, καθώς και η σωστή τεχνική τρεξίματος μπορούν να βοηθήσουν στην αποφυγή μυικών τραυματισμών.
Φουσκάλες – Φυσαλίδες
Μπορεί να εμφανιστούν οπουδήποτε κατά μήκος του ποδιού και των δακτύλων, συνήθως σε μέρη όπου το πόδι τρίβεται πάνω στο παπούτσι. Ο καλύτερος τρόπος για να αποφευχθεί αυτό είναι να βεβαιωθείτε ότι τα παπούτσια σας ταιριάζουν καλά και ότι φοράτε ένα καλό ζευγάρι κάλτσες.